WAT ZIJN GEPERSTE BROKKEN?
Koudgeperst hondenvoer bevat alles wat jouw hond nodig heeft voor een voedzame, uitgebalanceerde en complete maaltijd!

Voor het maken van onze hondenbrokken gebruiken wij een cold-press methode. De ingrediënten worden door elkaar gemengd en vervolgens op een lage temperatuur (niet hoger dan 65°C) tot brokken geperst. Bij een temperatuur hoger dan 70°C veranderen eiwitten van structuur, dit betekent een verlies van de voedingswaarde. 

Voor het maken van onze brokken gebruiken wij géén hoge verhitting. Hierdoor blijven alle ingrediënten intact en ontstaat er een supergezonde brok bóórdevol voedingsstoffen! Die ook nog eens fantastisch smaakt!

WAAROM EEN GEPERSTE BROK?
Vinkje 7.png

Boordevol voedingsstoffen voor een gezonde en vrolijke hond

Tijdens het fabriceren van geperste brokken wordt er geen gebruik gemaakt van hoge temperaturen! Zodat vitamines, mineralen, oliën en smaken in het hondenvoer behouden blijven. Dit zorgt voor een gezondere en lekkerdere brok waar je hond dol op zal zijn!

Vinkje 7.png

Licht verteerbaar

Geperste brokken zijn zo ontworpen om af te brokkelen en makkelijk op te lossen in de maag. Hierdoor is de vertering van geperste brokken beter. Daarom zijn geperste brokken voor sommige honden vaak makkelijker te verteren dan standaard brokken!

Vinkje 7.png

Minder belastend voor de maag

Geperste brokken zijn zeer geconcentreerd en hebben daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dit zorgt voor minder belasting van de maag!

Vinkje 7.png

Beter voor het milieu

Voor het maken van koudgeperste brokken wordt er minder energie verbruikt. En daardoor is het fabriceren minder belastend voor het milieu!

Vinkje 7.png

Mixen met vers vlees

Omdat geperste brokken een goed alternatief zijn van vers vlees heeft het dezelfde werking in de maag. Hierdoor kunnen geperste brokken en vers vlees gemakkelijk gemengd worden! Want... wist je dat het mengen van geëxtrudeerde (krokante) brokken met vlees voor misselijkheid en soms zelf braken kan zorgen?

Vinkje 7.png

Kan zachter gemaakt worden voor puppy’s of oudere honden

Als je een puppy of een oudere hond hebt, is het ook mogelijk om voor het voeren de brokjes te laten weken in wat warm water (ongeveer 15 minuten), zodat ze zachter worden en klaar om gegeten te worden! 

COLD PRESSED VS. KROKANTE BROKKEN

Hoe worden alle voedingsstoffen tot brokjes verwerkt? Dit kan op twee manieren: door te extruderen of door te persen. 

 

Krokante hondenbrokken worden gemaakt met behulp van een proces dat bekend staat als extruderen. Bij krokante (geëxtrudeerde) brokken is de productietemperatuur soms wel hoger dan 130°C! 

Dit proces is het grote verschil tussen krokante hondenbrokken en onze koudgeperste brokken, waar géén hoge temperaturen voor worden gebruikt. 

Tijdens het persen komt er wel hitte vrij door de druk, maar de temperatuur zal nooit hoger worden dan 65°C! Door de techniek van het koud persen toe te passen voor de bereiding van onze hondenbrokken, blijven belangrijke voedingsstoffen en de natuurlijke smaak behouden en perfect beschikbaar voor jouw trouwe vriend!